فواید چای بر دندان:
چای برای سلامت دهان و دندان مفید است. بررسیهای اخیر پژوهشگران دانشگاه شیکاگو نشان داده است پلی فنل موجود در چای سیاه با غیر فعال کردن آنزیمهای باکتریهای دهانی, موجب عدم فعالیت آنها شده و در نتیجه پلاکهای دندانی غیر فعال شده و از پوسیدگی دندانها پیشگیری میشود. البته در این بررسی چای سیاه به صورت یک دهان شویه استفاده شده است اما نوشیدن چای هم به از بین بردن پلاکها کمک میکند.
چای به علت داشتن مقدار قابل ملاحظهای تانن و فلوئوراید، از فساد، پوسیدگی
و ایجاد حفره در دندانها جلوگیری میکند. بررسیهای دانشمندان ژاپنی نشان
داده کودکانی که چای مینوشند خیلی کم به پوسیدگی و کرم خوردگی دندان دچار
میشوند. ژاپنیها به تازگی یک نوع خمیردندان ساخته و به بازار عرضه
کردهاند که پایه ساخت آن تانن است.
شاید علت این تصور غلط مواد
قندی و شیرین کنندههایی است که همراه چای مصرف میشود و موجب پوسیدگی
دندانها میشود. بهتر است چای را بدون قند بنوشید، یا قند یا شکر را به
صورت حل شده در چای مصرف کنید و برای جلوگیری از پوسیدگی و رنگ گرفتن
دندانها بعد از صرف چای دهان و دندانهایتان را با آب بشویید.